Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A történet azzal kezdődik, hogy Kuchiki Rukia, egy shinigami(死神 shinigami, halálisten) megjelenik Ichigo szobájában. Meglepődik rajta, hogy Ichigo képes látni őt, mert a shinigamik és általában a szellemi lények a közönséges emberek számára láthatatlanok, csak a nagyon nagy vagy a nagyon kis szellemi energiával rendelkezők (értsd: haldoklók) képesek erre. Azonban nincs sok ideje meglepődni, mert egy Hollow (egy elkárhozott lélek) megtámadja Ichigo családját és meg kellene védenie őket. Azonban – egyéb okokból – alulmarad, és erejét Ichigonak adja, aki megvédi a testvéreit. Azonban Rukia szellemi energiája egyszerre felébreszti a saját belső erejét is, ami eddig rejtőzködött és képességeiben messze felülmúlja a legtöbb közönséges shinigamiét is.

A következő nap Rukia egyszer csak betoppan Ichigo osztályába, mint cserediák, és úgy viselkedik, mint egy normális ember. Mint kiderül, ereje átadása miatt kénytelen az emberek világában maradni, egy ideiglenes póttestben arra várva, hogy shinigami ereje visszatérjen. Addig is Ichigo helyettes shinigamiként gyakorlatilag teljesíti Rukia feladatait – azaz elpusztítja az egyre gyakrabban megjelenő Hollowokat és a Földön bolyongó lelkeken elvégzi a lélektemetés szertartását, amivel azok a Soul Societybe kerülnek.

Rukia azonban azzal, hogy erejét egy embernek adta – még ha szükségből is – vétett a Soul Society törvényei ellen. Így aztán akarata ellenére visszaviszik, és halálra ítélik, Ichigo és szintén különleges képességű barátai pedig a megmentésére indulnak. Az anime első nagy szakasza így veszi kezdetét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(valaki, 2010.05.19 11:48)

A többi történetrészt is be kéne írni, mert engem érdekelne a folytatás.:D Valami olyan van benne, hogy a Bauntok vagy kik támadják meg a lelkek világát, de ezt nem nagyon tudom, meg ott vannak az arrankarok vagy kik a 111.rész körül. Az is a történet. Mármint a folytatás.

...

(valaki, 2010.05.19 11:36)

A Bleach történet nem így kezdődik, hanem, hogy Ichigo lélekenergiája a szellemlányon keresztül lett érzékelhető, akinek segített. Ezt érezte meg Rukia és azért került Ichigo szobájába.