Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


     

   
   

 

A shippuudenben végre kiderül, hogy ki is az Akatsuki vezéri. Nem más, mint Jiraya egyik volt tanítványa!
Mikor még a három Sannin együtt volt, és küldetéseket hajtottak végre a falu érdekében, a csapat az Eső Faluban találkozott 3 árva gyermekkel, Nagato-val, Konan-val és Yahiko-val. A 3 gyerek csupán ételt kért tőlük, de Orochimaru jobbnak tartotta volna ha megölik őket, hogy megszabaduljanak a szenevedésektől. Jiraya  viszont annyira megsajnálta őket, hogy velük maradt egy időre.
Együtt élt velük és vigyázott rájuk, mintha az édesapjuk lenne :)

Egyik alkalommal viszont Nagato és Yahiko bajba került, egy chuunin támadta meg őket, aki el akarta venni a pénzüket és az életüket, de mire Jiraya a helyszínre ért, a shinobi már halott volt. És akkor látta meg...Nagato szemében a Rinnegant!
Életében először tapasztalta meg az egyik legerősebb és legősibb doujutsu hatalmát Jiraya, azt az erőt, amit mindezidáig csupán mesének tartott minden ninja. De vajon ez lehetett Pain születése?

Jiraya az eset után úgy döntött, hogy tanít a kis csapatnak ninjutsut. 3 évig velük maradt, majd Jiraya úgy döntött, hogy eleget tudnak ahhoz, hogy megvédjék magukat, így visszatérhet a falujába. Pár évre rá sok hírt hallott felőlük, hogy aki az útjukba került, mind holtan végezte. De a legváratlanabb csak sokkal később derült ki. Jiraya valahogyan megtudta, hogy az Akatsuki főnöke az Eső faluban rejtőzködik. Így elment oda, hogy kiderítse mi is történt. Mikor odament elfogott 2 alsóbb rendű ninját és el kezdte őket vallatni. Az egyik nem mondott semmit, így békává változtatta, a másik viszont úgy megijedt, hogy rögtön eleredt a nyelve. Elmondta, hogy Pain-nek Isteni hatalma van és legyőzhetetlen, még az Amagakure klánt is sikerült legyőznie, könyörtelenül kiírtott mindenkit, nőket és gyermekeket egyaránt. Jiraya ekkor még kíváncsibb lett és elindult személyesen megkeresni Pain-t, de helyette egy régi ismerőssel, Konan-val találkozott. Konan is tovább fejlesztette technikáját, és a helyiek már csak "Isten angyala"-ként becézik. De végül Pain is megjelent, és ahogyan Jiraya sejtette, Nagato volt az, csak a teste változott meg, de az arca ugyanaz volt.

Az egyetlen hiányzó tag csak Yahiko volt. De mi is történt vele? Pain válasza az, hogy halott...már régen halott...alig emlékszik rá. (később Jiraya felfedezi, hogy Pain egyik teste Yahiko-é volt) Pain, aki régen még azt mondta Jiraya-nak, hogy "megvédi őket bármi áron", most teljesen közömbös Yahiko iránt, már más a világszemléje is, egyetlen célja, hogy "véget vessen ennek a szánalmas világnak és a háborúinak is", hogy az egész világ megtapasztalja a szenvedést. A célja a Bijukkal, hogy létrehozzon egy jutsut, amellyel egy pillanat alatt felrobbanthat egy egész országot, majd ezt a fegyvert a többi nemzetnek adja, hogy azok egymással harcoljanak és végezzenek ki mindenkit, a túlélők pedig rettegésben éljenek.

De miért is olyan fontos Pain megölése?
A hatalmas Varangy Bölcsnek egyszer volt egy jóslata Jirayaról. Az álmai szerint Jiraya egy hihetetlen erejű, nagyszerű shinobivá válik, ugyanakkor perverz marad X) Egy nap viszont lesz egy tanítványa, aki az egész shinobi világot érintő forradalom hírnöke lesz, békét hoz a világra, vagy elpusztítja azt. És majd meg kell hoznia egy nehéz döntést, ami meg fogja határozni a világ sorsát.
A jóslat részben Jiraya tanítványáról szól, aki lehet Minato (Yondaime), aki sajnos meghalt, Pain, az Akatsuki vezér, vagy Naruto a konohai genin.
Ha pedig Pain az, akkor a döntése egyértelmű kell, hogy legyen. Pain-nek meg kell halnia, mivel ő nem hozhat semmi jót a világra, csak szenvedést. De ez olyan könnyű lenne?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

.......

(........., 2011.06.07 18:52)

de Yondaime= 4 hokage

...

(valaki, 2010.05.19 13:05)

Ez csak Nagato, Yahiko és Konan története, de Jiraiya még tanította a 4.hokagét és Narutót is.